'Ajax verliest toptalent aan topclub: Van Gaal-scout bracht hem onder de aandacht'

'Ajax verliest toptalent aan topclub: Van Gaal-scout bracht hem onder de aandacht'

25-03-2017 07:37
12

De zestienjarige Daishawn Redan vertrekt bij Ajax. Het toptalent bereikte geen akkoord over zijn eerste profcontract en kan nu uitkijken naar een transfer richting Engeland of Frankrijk. Manchester United staat naar verluidt op pole position.

Diverse Britse media, waaronder Manchester Evening News, hebben het nieuws rond Redan nauwlettend in de gaten gehouden. United volgt hem al meer dan een jaar en leek aanvankelijk mis te grijpen. Het lijkt er echter op dat de Mancunians nu de voorkeur genieten van de jonge speler. Hij werd voor het eerst onder de aandacht gebracht bij United toen Louis van Gaal nog manager was, door scout Henny de Regt.

The Daily Mirror meldt dat Redan in december al is uitgenodigd door United om rond te kijken op trainingscomplex Carrington. Daarnaast werd er gesproken over een mogelijke transfer. United deed al eerder zaken in Nederland, want het haalde ook de jongelingen Millen Baars en Timothy Fosu-Mensah van Amsterdam naar Manchester. Naast United zijn ook Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Chelsea en Manchester City geïnteresseerd.

Lees ook: Ajax moet Redan laten gaan: "Bijzonder spijtig, maar hebben er alles aan gedaan"