Ajax-jongeling De Ligt verleid: 'Niet zwaaien met de worst. Real, Juventus?'

Ajax-jongeling De Ligt verleid: 'Niet zwaaien met de worst. Real, Juventus?'

25-03-2017 08:48
17

Matthijs de Ligt laat zich begeleiden door Barry Hulshoff. De oud-international staat de jonge Ajax-verdediger met raad en daad bij, ook na zijn fout tegen Excelsior. Op dit moment begeeft De Ligt zich ineens onder Oranje-internationals.

De fout achtervolgt de jonge mandekker nog wel even, maar desondanks stond hij de pers te woord bij Oranje. "Dat hoort erbij", zegt Hulshoff in het NRC. "Ja, hij heeft zondag een kostbare fout gemaakt tegen Excelsior. Nou en? Wij vonden dat hij gewoon zijn verhaal moest doen. Zie het als persoonsvorming. En daarna lekker naar binnen, de sfeer opsnuiven en genieten van de entourage."

"Na zijn fout tegen Excelsior wilde ik bijvoorbeeld vooral weten hoe Matthijs daarmee omging. Hoe verwerkt hij het? Ik vind het ook belangrijk dat hij zich tegen alle soorten spitsen wapent. Juist van types die je niet liggen, leer je het meeste. Daarom is soms best goed om op je neus te gaan."

Hulshoff en De Ligt spraken met Ajax al af dat hij meer gaat verdienen, als hij zich zo blijft ontwikkelen. "De meeste spelers maken elk jaar een stap voorwaarts, maar Matthijs maakt elk half jaar een stap. Maar we willen niet te veel zwaaien met de worst die er is. Real Madrid, Juventus? Allemaal nicht im frage . Hij moet zich eerst nog meer verbeteren", vindt Hulshoff.