Toen ik in Engeland speelde, had ik heel weinig contact met Ajax

"Toen ik in Engeland speelde, had ik heel weinig contact met Ajax"

25-03-2017 09:07
1

Dennis Bergkamp heeft niet de ambitie om hoofdtrainer van Ajax te worden. Hij voelt zich prima in zijn rol als assistent-trainer van Peter Bosz. De voormalige Oranje-international heeft ook een mooie kijk op voetbal.

"Ik heb geen ambitie hoofdtrainer te worden van Ajax. Ik vind mijn rol zoals die nu is prettig", zegt hij in gesprek op de clubsite van Ajax. "Bovendien ben je als hoofdcoach 24/7 bezig met voetbal. Daar zit ik niet op te wachten. Ik wil mijn werk kunnen afsluiten zodra ik in mijn auto stap naar huis."

In het verleden speelde Bergkamp niet alleen voor Ajax, maar ook voor Arsenal. "Toen ik in Engeland speelde, had ik heel weinig contact met Ajax. Nederlandse wedstrijden keek ik ook nauwelijks. Toen ik terugkeerde naar Amsterdam moest ik erg wennen. Enerzijds voelde Ajax heel vertrouwd, maar er was veel veranderd."

Alles was geregeld, alles ging gestructureerd. "Eerlijk gezegd had ik daar in het begin best moeite mee. Ik ben er namelijk van overtuigd dat jongens beter spelen wanneer het niet allemaal voor ze wordt geregeld. Van zelfredzaamheid word je creatief."