Geraakt door Cruijff-stadion: 'Plek waar jeugd laatste stap richting eerste zet'

Geraakt door Cruijff-stadion: 'Plek waar jeugd laatste stap richting eerste zet'

25-03-2017 12:58
16

Jordi Cruijff is geraakt door het indrukwekkende eerbetoon van FC Barcelona aan zijn vader Johan. Een jaar na het overleden van de legende maakte de club bekend dat het nieuwe tweede stadion naar Cruijff vernoemd wordt en hij bovendien een standbeeld, een herdenkingszaal en een straatnaam in de stad krijgt.

Jordi vindt het bijzonder dat juist het tweede stadion waar jeugdelftallen van Barcelona zullen spelen de naam van Cruijff gaat dragen. "Dat is de plek waar de jeugdspelers de laatste stap richting het eerste elftal zetten. Mijn vader zou dat erg hebben gewaardeerd. Daarom willen wij als familie iedereen bij Barcelona bedanken. Dit brengt samen wat hij heeft betekend voor de club", citeert Voetbal International de zoon.

Wedden

Meer odds

"Het is niet één ding, maar een hele serie. Bovendien is het iets blijvends. Mijn vader zal altijd aanwezig blijven binnen deze club. Daar ben ik dankbaar voor. De familie Cruijff schenkt een Gouden Bal en een Barça-shirt gedragen door Johan aan het clubmuseum. "Mijn vader was niet van de souvenirs, maar dit shirt bewaarde hij met liefde. Het clubmuseum is de juiste plek voor deze herinneringen", besluit Jordi Cruijff.