'Eindeloze Oranje-soap krijgt wéér wending: nieuw contract van de baan'

'Eindeloze Oranje-soap krijgt wéér wending: nieuw contract van de baan'

25-03-2017 15:15
26

Een nieuw hoofdstuk in de soap rond Hans Jorritsma, teammanager van het Nederlands elftal. Vorig jaar werd bekend dat de oudgediende moest vertrekken uit Zeist, maar nadat onder meer bondscoach Danny Blind en diverse spelers hun ongenoegen hadden laten blijken, kon Jorritsma toch langer aanblijven. Voetbal International weet dat die contractverlenging nu definitief van de baan is. 

De KNVB sprak vorig jaar met Jorritsma af dat hij een halfjaar langer in dienst kon blijven als Oranje zich zou plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. Die periode kon Jorritsma dan benutten om zijn nog niet bekende opvolger in te werken en te begeleiden. 

VI schrijft zaterdagmiddag dat een langer verblijf van Jorritsma niet meer aan de orde is. Tijdens gesprekken tussen de KNVB en de voormalig top-hockeyer zijn de twee partijen het niet eens geworden. De spelers van Oranje ontvingen deze week een brief. Daarin viel te lezen dat Jorritsma per 1 december 2017 definitief teammanager af is. 

Aanvankelijk was de KNVB van plan om Jorritsma in de zomer van 2016 al met pensioen te sturen. Blind en en de spelersraad van het Nederlands elftal gingen toen in de weg liggen. Sinds 1996 vervult Jorritsma de functie van teammanager.