LIVE: Blind durft het aan in Bulgarije: direct basisplaats voor piepjonge De Ligt

LIVE: Blind durft het aan in Bulgarije: direct basisplaats voor piepjonge De Ligt

25-03-2017 19:38
288

Matthijs de Ligt staat zaterdagavond in de basis tijdens het WK-kwalificatieduel van Oranje met Bulgarije. De zeventienjarige Ajacied is daarmee de jongste na-oorlogse debutant in het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind kiest verder voor Jeroen Zoet onder de lat en Rick Karsdorp als rechtsback. 

Omdat vrijdag bekend werd dat Stefan de Vrij niet fit genoeg is om te spelen in Sofia, moest Blind kiezen: Wesley Hoedt (SS Lazio) óf de piepjonge De Ligt voor de eerste keer in de basis. De keuze is dus gevalllen op laatstgenoemde. De Ligt speelde dit seizoen pas zijn eerste minuten op het allerhoogste niveau. Het kwam voor velen als een verrassing dat de tiener überhaupt werd opgeroepen. 

Onder de lat krijgt Zoet (PSV) de voorkeur boven onder meer Jasper Cillessen. De achterhoede bestaat uit Daley Blind, Bruno Martins Indi, De Ligt en Karsdorp. Zoals verwacht vormen Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen en Kevin Strootman het middenvelder. Ook in de aanval geen grote verrassing: Arjen Robben, Bas Dost en Quincy Promes. Onder meer Wesley Sneijder en Memphis Depay zitten op de bank. Steven Berghuis is buiten de wedstrijdselectie gelaten. 

De opstellingen

Bulgarije: Mihaylov, S.Popov, Chorbadzhiyski, Bozhikov, Zanev; Slavchev, Manolev, Kostadinov, I.Popov, Tonev en Delev

Oranje: Zoet, Karsdorp, De Ligt, Martins Indi, Blind, Wijnaldum, Strootman, Klaassen, Robben, Dost en Promes

Volg de tussenstand op onze nieuwe Livescore-pagina!