Oud-speler van Feyenoord en NEC (30) solliciteert bij profclubs: Heel lastig

Oud-speler van Feyenoord en NEC (30) solliciteert bij profclubs: "Heel lastig"

25-03-2017 19:51

Hij kwam uit voor onder meer Feyenoord, NEC, FC Augsburg en Bournemouth en is pas dertig jaar oud. Dit seizoen speelt Lorenzo Davids echter in het shirt van amateurclub DFS uit Opheusden. Een rentree in het profvoetbal heeft de linkspoot nog niet uit het hoofd gezet, vertelt hij aan ELF Voetbal. 

"Het liefst wil ik weer profvoetballer worden. Met trainer Scott Calderwood heb ik afgesproken dat ik in mijn vakanties stages mag lopen. Daarbuiten wil ik dat ook niet, omdat ik DFS niet wil benadelen. Al besef ik dat het nu nog heel lastig wordt gezien mijn leeftijd. Al zou ik met mijn ervaring juist een extra waarde zijn", aldus Davids, die in 2006 in de Eredivisie debuteerde namens Feyenoord. 

"Misschien heb ik een bepaald stempel, maar ik ben nooit een moeilijke jongen geweest. Met mijn fitheid is niets mis. Ik train elke dag in een gym, die een vriend van me gratis beschikbaar stelt. Maar in Nederland gaat het om hoe jonger, hoe beter, hoe goedkoper. Terwijl ervaren spelers juist iets extra's brengen. Maar ik geef niet op."