Blind licht 'pittige' beslissing toe: 'Die had ik op voorhand gemaakt'

Blind licht 'pittige' beslissing toe: 'Die had ik op voorhand gemaakt'

25-03-2017 20:17
43

Bondscoach Danny Blind heeft het volste vertrouwen in Oranje-debutant Matthijs de Ligt. De verdediger - slechts 17 jaar en 255 dagen oud - staat zaterdagavond in de basis tijdens het WK-kwalificatieduel met Bulgarije. Blind moet een beroep doen op De Ligt, omdat Stefan de Vrij deze week geblesseerd raakte. 

Of hij lang heeft getwijfeld over een basisplaats voor de Ajax-tiener? "In principe was het niet zo moeilijk, al moest ik wel een aantal dingen tegen elkaar afzetten", aldus de trainer voor de camera van de NOS. "Natuurlijk was het een pittige beslissing, maar eigenlijk had ik die op voorhand al gemaakt. Door hem als rechtsbenige verdediger achter De Vrij te selecteren."

De Ligt krijgt de voorkeur boven de meer ervaren Wesley Hoedt (SS Lazio), een andere nieuweling in de Oranje-selectie. "Natuurlijk stel ik me kwetsbaar op door hem te selecteren en op te stellen, maar volgens mij zie ik geen andere spelers over het hoofd", stelt Blind. "Ik vind De Ligt een uitstekende speler, ik heb vertrouwen in hem."