Belgen ontsnappen dankzij Lukaku in extremis aan nederlaag tegen Griekenland

25-03-2017 22:58
5

België is zaterdag aan een nederlaag ontsnapt tegen Griekenland. Dankzij Romelu Lukaku blijven de Rode Duivels koploper in Groep H van de WK-kwalificatie. De spits van Everton zette kort voor tijd de 1-1 eindstand op het scorebord.

België won zijn eerste vier wedstrijden, maar ook Griekenland was uitstekend begonnen aan de WK-kwalificatiecampagne met tien punten uit vier duels. De Europees kampioen van 2004 beperkte zich tot verdedigen in Brussel en daar slaagde het goed in. Alleen Marouane Fellaini kreeg enkele kansjes voor het gastland.

Kort na rust kregen de Belgen zelfs een enorme domper te verwerken. Kostas Mitroglou ontsnapte na een kopbal van Panagiotis Tachtsidis aan buitenspel en rondde alleen voor Thibaut Courtois af. België moest in de achtervolging en werd geholpen door de arbiter, die Tachtsidis in de 65ste minuut zijn tweede gele kaart gaf voor een vermeende overtreding op Toby Alderweireld.

Ook met elf tegen tien wist België de gelijkmaker niet op het scorebord te zetten. Dries Mertens stichtte wel gevaar, terwijl Axel Witsel in kansrijke positie ruim naast schoot. Lukaku bleek de reddende engel. Hij draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en trof doel.