Gedesillusioneerde Blind beraadt zich op positie: Moet ik over nadenken

Gedesillusioneerde Blind beraadt zich op positie: "Moet ik over nadenken"

25-03-2017 23:16
83

Een vertrek van bondscoach Danny Blind is mogelijk aanstaande. Na de beschamende nederlaag tegen Bulgarije (2-0) gaf de oefenmeester voor de camera van de NOS aan dat hij 'zichzelf een spiegel gaat voorhouden'. Niet eerder twijfelde Blind zo openlijk over zijn aanblijven. 

"We hebben een heel slechte prestatie geleverd, dat is duidelijk. Ik weet niet waarom we zo slecht begonnen aan deze wedstrijd. We liepen tegen de 1-0 aan, en daarna konden we het niet meer omdraaien. We voetbalden stroef. We hebben ook nauwelijks kansen gecrëeerd. Ik zoek de schuld bij mezelf. Achteraf gezien was het geen goede keuze om De Ligt op te stellen, maar dat is achteraf. Dit was mijn verantwoordelijkheid", aldus een gedesillusioneerde Blind. 

Uiteraard kwam de vraag of de oefenmeester twijfelt over zijn eigen toekomst als bondscoach. "Of ik de ploeg nog aan het voetballen krijg? Daar moet ik over nadenken. Ik gooi het bijltje niet nu erbij neer. Ik ben ongelooflijk teleurgesteld, te meer omdat ik al maanden een goed gevoel had over deze wedstrijd. Dit valt koud op m'n dak, ik trek het me aan. Dus is het logisch dat ik mezelf een spiegel voorhoud."

Lees ook: WK 2018 héél ver weg voor Oranje na beschamende nederlaag in Bulgarije