'Het maakt me een beest. Als je me aanraakt, komt er een reactie'

'Het maakt me een beest. Als je me aanraakt, komt er een reactie'

26-03-2017 11:45

Troy Deeney belandde twee jaar geleden in de gevangenis na een vechtpartij, nu wil de speler van Watford iets terug doen voor de maatschappij. Deeney richtte de Troy Deeney Foundation op om jongeren met agressieproblemen te helpen.

"Ons doel is om voor de kinderen van dag tot dag het verschil te maken", laat Deeney, die ook kinderen die moeite hebben met communicatie gaat helpen, tegen The Daily Mail. De vleugelaanvaller is zelf erg veranderd sinds zijn gevangenisperiode, laat hij weten. Deeney moet nu voor een wedstrijd zelfs speciale muziek luisteren om in zijn 'boze sfeer' te komen.

"De boze persoon Deeney bestaat nog steeds, maar het is lastiger om hem naar buiten te brengen", zegt de Brit, die vertelt dat hij die kant van zichzelf wel naar boven moet halen. "Ik heb dat nodig om te zijn wie ik ben op het voetbalveld. Het is de agressieve man in me, de man die altijd wil winnen. Dat is het wat mij een goede voetballer maakt, maar ook een beest. Als je mij aanraakt, komt er normaal gesproken een reactie."