Kraay jr. oppert Duitser als opvolger van Blind: Waarom niet een keer?

Kraay jr. oppert Duitser als opvolger van Blind: "Waarom niet een keer?"

26-03-2017 15:03
34

Hans Kraay jr. ziet Jürgen Klinsmann als een geschikte opvolger voor bondscoach Danny Blind. De analist van FOX Sports denkt dat de KNVB er goed aan zou doen om het een keer te proberen met een buitenlandse trainer. 

"Wij denken nu allemaal gelijk aan Frank de Boer. Maar wil hij dat? Ronald Koeman wil het graag doen, maar hij kan nu niet. Ik denk dat dit Nederlands elftal een hele frisse, simplistische, felle trainer nodig heeft. Mij schiet de naam Klinsmann te binnen", zei Kraay zaterdag na de nederlaag van Oranje in Bulgarije (2-0). 

"Waarom niet eentje van buitenaf? Waarom niet een keer? Het is geen koekenbakker. Als speler had-ie passie en strijd. Bondscoach van Duitsland en Amerika geweest... Mijn eerste keuze zou Frank de Boer zijn en daarna Klinsmann."

Als spits maakte Klinsmann (52) in de jaren tachtig en negentig furore bij onder meer Internazionale, Tottenham Hotspur en Bayern München. Tussen 2004 en 2006 was hij bondscoach van Die Mannschaft. 

In juli 2008 werd Klinsmann trainer van Bayern München, maar dat avontuur liep rampzalig af: in april 2009 kreeg hij al zijn congé. In november 2016 moest Klinsmann vertrekken bij de nationale ploeg van de VS. Sinds juli 2011 stond hij daar aan het roer.