'En als klap op de vuurpijl brandt Blind De Ligt ook nog af. Dat kan toch niet?'

'En als klap op de vuurpijl brandt Blind De Ligt ook nog af. Dat kan toch niet?'

26-03-2017 15:20
28

Net als veel andere voetbalkenners vindt ook John de Wolf het bespottelijk dat Danny Blind er zaterdagavond voor koos om Matthijs de Ligt voor de leeuwen te gooien tijdens het WK-kwalificatieduel met Bulgarije (2-0 nederlaag). In de ogen van De Wolf hebben de bondscoach en diverse internationals de Ajax-tiener 'laten verzuipen' in Sofia. 

"Ik heb geen team gezien. Er is geen vertrouwen en dat heeft onder meer te maken met de rare keuzes van de bondscoach. Wie heeft De Ligt bij de hand genomen? Niemand. Ze hebben die arme jongen laten verzuipen. Dit is pure karaktermoord. De Ligt is een enorm talent, hij komt er wel. Maar je moet hem wel de tijd geven", legt het Feyenoord-icoon uit aan Metro. 

"Als je hem er al bij haalt, laat hem dan gewoon rondkijken en meetrainen en geef hem desnoods wat speelminuten in het oefenduel met de Italianen. Blind was dat ook van plan, maar verandert ineens van gedachten. En als klap op de vuurpijl brandt hij die jongen ook nog af vlak na de wedstrijd. Dat kan toch niet? Blind heeft tijd genoeg gehad, maar wat het hart van het elftal is nog steeds onduidelijk."