Speculatie in Engeland: transfer lonkt voor Cillessen bij 'dream move' naar Madrid

Speculatie in Engeland: transfer lonkt voor Cillessen bij 'dream move' naar Madrid

26-03-2017 19:34
16

Mocht Manchester United David De Gea in de zomer kwijtraken aan Real Madrid, dan is Jasper Cillessen (Barcelona) één van de kandidaten om op Old Trafford in de voetsporen te treden van de Spaanse goalie. Althans, dat vermoeden heeft boulevardkrant The Daily Mirror. 

United-ster De Gea wordt al jaren gelinkt aan De Koninklijke en omdat trainer Zinedine Zidane volgens Spaanse media nu écht klaar is met Keylor Navas, gaat het transferspel rond de international in de zomer waarschijnlijk weer van voren af aan beginnen. 

The Daily Mirror denkt te weten dat De Gea zelf zijn zinnen heeft gezet op een 'dream move' naar Madrid en dus zal United-manager José Mourinho op zoek moeten naar een nieuwe nummer één. Cillessen zou een optie kunnen zijn, schrijft de krant. 'Toen De Gea in 2015 naar Madrid leek te verkassen, stond Cillessen ook al hoog op de verlanglijst', luidt de uitleg. 

'United bewaart sowieso goede herinneringen aan Nederlandse keepers. Edwin van der Sar deed het fantastisch'. Cillessen verkaste in augustus 2016 van Ajax naar Barça. Bij de kampioen van Spanje heeft de Oranje-international de concurrentiestrijd vooralsnog verloren van Marc-André ter Stegen. Cillessen staat alleen in bekerduels onder de lat. 

Overigens bestaat het kandidatenlijstje van The Daily Mirror uit nog vier andere namen: Navas (Real Madrid), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Kasper Schmeichel (Leicester City) en Gianluigi Donnarumma (AC Milan).