Engeland boekt degelijke zege, Duitsers denderen rustig door

26-03-2017 19:54
7

In tegenstelling tot Oranje liggen Engeland en Duitsland wél op koers om zich te kwalificeren voor het WK 2018. Engeland won zaterdag op Wembley met 2-0 van Litouwen; de Duitsers boekten een 4-1 zege bij Azerbeidzjan.

Engeland - Litouwen 2-0
Bij The Three Lions ging veel aandacht uit naar Jermain Defoe, die voor de eerste keer sinds jaren weer eens een interland speelde. De 34-jarige spits van Sunderland stelde niet teleur. Na een mooie actie van Raheem Sterling schoot de routinier in de 21e minuut de openingstreffer binnen.

Engeland speelde geen sterke wedstrijd, maar tegenstander Litouwen slaagde er geen moment in om een vuist te maken. Na de pauze was het wachten op de beslissing. De 2-0 viel in de 66e minuut. Jamie Vardy, die een paar minuten eerder in het veld was gekomen voor Defoe, haalde de trekker over. Engeland heeft nu dertien punten uit vijf duels. Opvallend: het team van bondscoach Gareth Southgate incasseerde nog geen enkele goal.

Azerbeidzjan - Duitsland 1-4
Duitsland - dat nog geen punt verspeelde in de kwalificatiereeks - won in Baku vrij eenvoudig van Azerbeidzjan: 1-4. In de eerste helft leek het nog even een moeizame avond te worden voor de gasten. Na de openingstreffer van André Schürrle maakte Dimitri Nazarov verrassend gelijk in de 31e minuut. Duitsland gaf daarna gaf en had in de pauze weer een marge van twee treffers. Thomas Müller en Mario Gomez scoorden.

Schürrle zorgde in de 81e minuut voor het slotakkoord. Die Mannschaft heeft nu vijftien punten uit vijf kwalificatieduels; Tsjechië, de nummer twee in groep C, volgt op zeven punten afstand. De Tsjechen maakten zelf gehakt van San Marino: 0-6. Bij rust stond het al 0-5 voor de gasten.