Ajax-aanvaller woont nog maanden in hotel: 'Rust, concentratie, prestaties'

Ajax-aanvaller woont nog maanden in hotel: 'Rust, concentratie, prestaties'

26-03-2017 20:31
29

Ajax was afgelopen januari zeker niet de enige club die belangstelling had voor David Neres. Dat vertelt Augusto Fernandes, belangenbehartiger van de Braziliaanse aanvaller, in gesprek met Ajax Life. 

"Er waren meerdere clubs geïnteresseerd. Welke? Nee, ik noem geen namen. Het is goed om te weten dat David alleen maar naar Ajax wilde", legt Augusto uit. "De clubhistorie gaf de doorslag. (...) David is gefocust en vastbesloten om het te gaan redden in Amsterdam. Hij wil een idool van de fans worden."

Een eigen woning heeft Neres nog niet. Augusto staat hem dagelijks bij voor advies en hulp. "Momenteel verblijven we samen in een hotel. Dat zal tot het einde van dit seizoen zo blijven, zodat David zich volledig kan concentreren op het slot van de competitie. Rust, concentratie en prestaties zijn nu het belangrijkst. Vergeet niet dat alles hier nieuw is voor hem."

Ajax telde in januari ruim tien miljoen euro neer voor de twintigjarige Neres, die overkwam van São Paulo. Op 26 februari debuteerde de vleugelaanvaller tijdens het thuisduel met Heracles Almelo.