Stevens over Oranje-situatie: 'Die vier spelers, alles daarachter is minder'

Stevens over Oranje-situatie: 'Die vier spelers, alles daarachter is minder'

27-03-2017 07:38
26

Bijna iedereen is het er wel over eens: het ontslag van Danny Blind was onvermijdelijk. Dat vindt ook Johnny Rep, die niet snapt waarom Blind überhaupt aangesteld is. Dat zegt hij in De Telegraaf.

"Ik vind het al onbegrijpelijk dat ze überhaupt ooit met hem als bondscoach zijn begonnen. Ik heb nooit de indruk gehad dat hij echt serieus werd genomen. Dat is wel gebleken", zegt Rep. "Ik vond de beleving van het team erg teleurstellend (tegen Bulgarije, red.). Als ik zie hoe Bruno Martins Indi niet de moeite neemt om snel terug te gaan en debutant De Ligt te helpen, maar rustigjes terug sjokt, dan kan ik daar met mijn verstand niet bij. Als je al het EK hebt gemist, dan zou je toch met alles wat je in je hebt moeten knokken om zoiets niet nog eens mee te maken?"

Huub Stevens probeert het een beetje op te nemen voor Blind. "Je kunt niet zeggen dat het allemaal zijn schuld is geweest. De problemen van het Nederlands voetbal zijn al jaren aan de gang. We moeten werken aan de winnaarsmentaliteit van jonge spelers. Op dat vlak schiet het Nederlandse voetbal al jaren tekort. We zitten in een wisseling van generaties. Net na de eeuwwisseling is er een schitterende generatie doorgebroken met spelers als Van der Vaart, Sneijder, Robben en Van Persie. Wat erachter komt, is gewoon minder. Daar heb je als klein voetballand eens in de zoveel tijd mee te maken."