Go Ahead Eagles-fans niet blij met Maaskant: 'Dat is nu uit de wereld'

Go Ahead Eagles-fans niet blij met Maaskant: 'Dat is nu uit de wereld'

27-03-2017 07:50
7

Robert Maaskant ziet zichzelf als de aangewezen persoon om Go Ahead Eagles voor degradatie te behoeden. Afgelopen week werd duidelijk dat de 48-jarige trainer tot het einde van het seizoen aan het roer staat in Deventer.

"Al is dat raar om over jezelf te zeggen. Maar in deze situatie is het niet onlogisch dat een club bij mij uitkomt. Ik ben een enthousiaste vent, maar ook mes- en messcherp. Dat is precies hetgeen wat deze club nodig heeft. Dus het lijkt me een goede match", zegt Maaskant in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

De aanstelling van Maaskant zorgde voor weerstand bij wat Go Ahead-fans. Dat heeft te maken met zijn vertrek naar RBC in 2003. "Het zit dus anders in elkaar dan veel mensen denken, maar dat is nu uit de wereld. Twee jaar geleden zat ik met NAC in een identieke situatie, toen heb ik wat dingen over Go Ahead gezegd om de boel op scherp te zetten", doelt Maaskant op zijn uitlatingen dat NAC geïnteresseerd was in vier spelers van Go Ahead, een directe concurrent.

"Ik wil de emotie voelen en punten pakken", zegt hij in de Stentor. "Ook omdat men niet meer verwacht dat deze club het nog gaat redden. Dat we het dan alsnog flikken. Dit Go Ahead won van Feyenoord met een waanzinnige krachtsinspanning en met het publiek erachter. Dit is de club waar ineens iets magisch kan gebeuren. Ik hoop dat ik dat vuurtje aan kan stoken."