Eredivisie-bekende nu sensatieverhaal in Turkije: 'Waarom niet naar Eredivisie?'

Eredivisie-bekende nu sensatieverhaal in Turkije: 'Waarom niet naar Eredivisie?'

Gepubliceerd: maandag 27 maart 2017 om 08:54ma 27-03-2017 om 08:54

Deniz Türüc is bezig aan een flinke opmars. De speler van Kayserispor, voorheen middenvelder bij Go Ahead Eagles, mocht zich ineens melden bij de Turkse nationale ploeg. Maar hij heeft de Eredivisie nog niet uit zijn hoofd gezet.

Türüc maakte afgelopen vrijdag nog niet zijn debuut voor Turkije tegen Finland, maar op maandag wacht een duel met Moldavië. Dan kan het er alsnog van komen. De aanvallend ingestelde middenvelder maakte slimme keuzes op weg naar de top. "Ik kon eerder al naar Besiktas, maar heb bewust 'nee' gezegd, omdat ik eerst nog wilde rijpen in Nederland", zegt Türüc in het Algemeen Dagblad.

"Hoe vaak zie je dat fout gaan? Kijk naar Bilal Ould-Chikh, die een groter talent was dan ik", wijst de speler in kwestie. Hij is voor Kayserispor belangrijk met goals en assists, waaronder tegen topclubs. "Ik ben daardoor een publiekslieveling hier. Ik voel me eerlijk gezegd klaar voor de volgende stap. De kranten linken me aan alle Turkse topclubs. Het hoeft voor mij niet per se een stap in Turkije te zijn."

De Eredivisie kan dus nog steeds. "Waarom niet? Er zijn heel veel mooie competities. We gaan het zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Turuc goed genoeg voor de Nederlandse subtop?

Ja
82%
Nee
18%
(203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws