Update: Feyenoord mag hopen op inzetbaarheid van aanvaller tegen Ajax

Update: Feyenoord mag hopen op inzetbaarheid van aanvaller tegen Ajax

27-03-2017 20:07
14

Feyenoord lijkt zondag tegen Ajax gebruik te kunnen maken van Nicolai Jörgensen. De Deense aanvaller traint weer mee bij de Rotterdammers.

Jörgensen, topscorer van de Eredivisie, verliet afgelopen vrijdag het kamp van Denemarken met een liesblessure. De interland tegen Roemenië moest hij dan ook aan zich voorbij laten gaan. Denemarken kwam zonder Jörgensen niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Jörgensen heeft nog zes dagen de tijd om wedstrijdfit te worden. Zondag om 14.30 uur staat de cruciale wedstrijd tegen Ajax op het programma. Feyenoord kan zich het verlies van de trefzekere spits, negentien goals dit seizoen, eigenlijk niet veroorloven.

Naast Jörgensen lieten ook Terence Kongolo en Bilal Basacikoglu zich zien op het trainingsveld. Zij stonden al wat langer aan de kant en zetten nu een nieuwe stap in hun herstel. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst moet het wel nog altijd zonder Eljero Elia doen.

Update 20.07: Feyenoord mag nog hopen op de inzetbaarheid van Eljero Elia tegen Ajax. De aanvaller van de Rotterdammers hervat volgens het Algemeen Dagblad dinsdag de training. Volgens de planning traint Elia donderdag weer volledig mee met de groep, waardoor de Klassieker van zondag haalbaar lijkt.