De Boer zet streep door naam van broer en tipt KNVB: 'Ten Cate dus'

De Boer zet streep door naam van broer en tipt KNVB: 'Ten Cate dus'

27-03-2017 15:45
16

Ronald de Boer verwacht niet dat zijn tweelingbroer Frank de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. Dat laat de oud-prof en huidig analist weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Hij zou geschikt zijn, maar ik denk niet dat hij dat gaat doen. Het afbreukrisico is nogal groot en het lijkt me dat Frank dagelijks met een team wil werken. Om iets op te bouwen. En parttime, dat lijkt me ook niks voor hem", legt De Boer uit.

In de ogen van de voormalig speler van onder meer Ajax en Barcelona is Louis van Gaal de ideale kandidaat om Danny Blind op te volgen. "Maar ik zou hem adviseren het niet te doen. Dan is Henk ten Cate dus een optie. Iemand met charisma, die international gelouterd is en van aanvallend voetbal houdt. Zet er dan een oud-speler al Ruud van Nistelrooij of Mark van Bommel naast."

Een buitenlandse naam is in de ogen van De Boer ook een optie. "Daar sta ik zeker voor open. Maar dan wel één die ook van het aanvallende voetbal is. Dan zou een Duitser kunnen zijn. Of een Argentijn of een Spanjaard."

Lees ook: 'Wéer twee afhakers voor KNVB: De Boer en Van Bronckhorst willen niet'