Zomers vertrek bij PSV 'zou kunnen': 'Heeft er met Brands over gesproken'

Zomers vertrek bij PSV 'zou kunnen': 'Heeft er met Brands over gesproken'

27-03-2017 19:22
13

PSV gaat zich komende zomer flink roeren op de transfermarkt. Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigde dat zondag desgevraagd bij FOX Sports-programma De Tafel van Kees. Gerbrands verwacht minstens drie á vier nieuwelingen. 

"Zeker wel. Dat is elk jaar bij PSV. Als je de statistieken ziet, is het elk jaar wel drie of vier. Dus dat past in ons systeem", aldus de voormalig volleybalcoach. "Sommige spelers zijn toe aan een volgende stap en sommige zijn soms niet goed genoeg.'

"Het enige wat wij gaan doen, is weer een kampioenswaardig elftal neerzetten. Wat we overigens dit jaar ook hadden. Daar was iedereen in de voetbalsport van overtuigd voordat we begonnen. We hadden gewoon een goed elftal, maar dat had hoger kunnen en misschien wel moeten staan. Alleen we staan niet op de plaats van een kampioen."

Guardado
Routinier Andrés Guardado (30) is mogelijk aan zijn laatste maanden in dienst van PSV bezig. "Dat zou kunnen", erkent Gerbrands. "Hij heeft daarover met Marcel Brands een gesprek gehad. Hij heeft nog één jaar te gaan. Normaal gesproken lopen mensen bij ons niet uit hun contract, dus daar wordt met hem over gesproken." Diverse clubs uit de Verenigde Staten zouden Guardado willen inlijven.