Onvoorstelbaar inkomstenlijstje: Ronaldo incasseert bizar bedrag, Mourinho op één

Onvoorstelbaar inkomstenlijstje: Ronaldo incasseert bizar bedrag, Mourinho op één

27-03-2017 19:45
6

Uit een onderzoek van France Football is gebleken dat Cristiano Ronaldo de voetballer is die in het afgelopen jaar het meeste geld op zijn rekening kon bijschrijven. De superster van Real Madrid en Portugal verdiende in totaal 87,5 miljoen euro. Zijn landgenoot José Mourinho is de trainer met het hoogste inkomen: 28 miljoen. 

France Football publiceert elk jaar een lijstje met daarop de voetballers en coaches die in het afgelopen jaar de meeste euro's verdienden. De top-drie qua voetballers is niet heel verrassend. Ronaldo staat op één en Barcelona-vedette Lionel Messi volgt op gepaste afstand, met 76,5 miljoen euro.

Nummer drie is Neymar (Barcelona). De Braziliaan verdiende zo'n 55 miljoen. Het gaat overigens om zowel salarissen, sponsordeals als overige commerciële inkomsten bij elkaar opgeteld. Ronaldo is bijvoorbeeld mede-eigenaar van een hotelketen. De top-vijf wordt gecompleteerd door Gareth Bale (Real Madrid) en Ezequiel Lavezzi, die bij het Chinese Hebei China Fortune een gigasalaris opstrijkt. 

Mourinho, manager van Manchester United, is de nummer één qua trainers. The Special One verdiende 28 miljoen euro. Als bondscoach van China kon oudgediende Marcello Lippi ruim 23 miljoen euro bijschrijven. De andere namen: Laurent Blanc (20 miljoen), Carlo Ancelotti (15,8 miljoen) en Pep Guardiola (14,5 miljoen).