Verrassende Oranje-kandidaat: 'Streelt me dat Van Hanegem mijn naam noemt'

Verrassende Oranje-kandidaat: 'Streelt me dat Van Hanegem mijn naam noemt'

Gepubliceerd: dinsdag 28 maart 2017 om 07:15di 28-03-2017 om 07:15

Henk ten Cate is vereerd door het feit dat Co Adriaanse hem wel ziet zitten als bondscoach van Oranje. De 62-jarige oefenmeester zou een duo met Ruud Gullit moeten vormen, meldde Adriaanse. Ook Willem van Hanegem dacht aan Ten Cate.

"Als dit soort grote ex-spelers en –trainers mijn naam noemt, streelt dat me", zegt Ten Cate in De Telegraaf. "Natuurlijk is het leuk als je met zo'n functie in verband wordt gebracht." Ten Cate zegt dan ook niet gelijk 'nee'. "Maar je moet in de eerste plaats worden gevraagd. Daarna kun je er pas over nadenken of je het wilt of niet. Dus daar heb ik nu geen mening over."

Ten Cate heeft ook de wedstrijd tussen Nederland en Bulgarije (2-0 nederlaag) gezien. Het werd de laatste interland van Danny Blind als bondscoach. "Ik heb zaterdag in elk geval niet in de stoel gezeten en gedacht 'dat zal ik weleens beter doen'. Maar ik volg hier het Nederlands elftal en de Eredivisie op de voet. En Oranje staat er natuurlijk niet goed voor."

Ten Cate ziet in dat het een hele klus wordt om Oranje naar het WK te loodsen. Hij kan door een clausule wel relatief goedkoop weg bij zijn club Al Jazira. "Man, daar ben ik helemaal niet mee bezig", aldus Ten Cate, die zich alleen op zijn huidige werkgever focust.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ten Cate: een goede optie als bondscoach?

(1889 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws