Aankoop van Ajax blijft waarschijnlijk niet lang: 'Het is niet zijn laatste stop'

Aankoop van Ajax blijft waarschijnlijk niet lang: 'Het is niet zijn laatste stop'

28-03-2017 07:37
16

Davinson Sanchez heeft zich bij Ajax razendsnel ontwikkeld tot een kolos in de defensie. De Colombiaan is naar Europa gekomen met een missie: doorstoten. En het is duidelijk dat hij niet nog heel veel jaren bij Ajax gaat slijten.

"Je ziet aan alles dat Ajax niet zijn laatste stop in Europa is", zegt oud-Feyenoorder Wim Rijsbergen in het Algemeen Dagblad. "Die gaat nog wel een stapje hoger komen. Hij grijpt nooit half in. Dat bevalt me zeer aan hem."

Ook Ronald Spelbos, die onder meer voor Ajax speelde, is lovend en tegelijkertijd kritisch. "Hij is soms nog wat onstuimig. Dan wil hij wel héél graag het duel 'pakken', terwijl het dan beter is om het duel juist te mijden. Maar dat zit ook in de aard van die jongens. En zeker in onze huidige competitie val je dan snel op", vindt Spelbos, die zelf verdediger was.

Sanchez heeft een druk schema achter de rug. Hij speelde in de zomer de Copa Libertadores, ging door naar Ajax en reist als international van Colombia regelmatig terug. "Hij is twintig jaar, hè. Dan heb je de leeftijd om te kunnen blijven gaan. Het zegt veel over zijn onverzettelijke karakter dat je hem daar niet over hoort klagen. Die jongens willen alleen maar voetballen, joh", aldus Spelbos.

Lees ook: Barcelona zit achter Sanchez aan en doet Ajax verzoek