'Iemand anders aanstellen voor één interland, daarmee zou je Grim diskwalificeren'

'Iemand anders aanstellen voor één interland, daarmee zou je Grim diskwalificeren'

28-03-2017 08:30
3

De Nederlandse voetbalhistorie kent weinig interim-trainers bij Oranje. Rob Baan is er een van. Hij leidde het Nederlands elftal begin jaren tachtig twee keer langs Cyprus.

"Maar een hoogtepunt? Nee, zo noem ik het zeker niet", zegt Baan in het Algemeen Dagblad. "Dat is als je met een elftal in een competitie naar iets toe kan werken. Ik vond het niet moeilijk om te doen, als assistent kende ik de spelers goed. Het aparte was wel dat tussen beide duels met Cyprus in februari en april nog in maart tegen Frankrijk is gespeeld. Toen zat Kees Rijvers wel gewoon op de bank."

Fred Grim treedt dinsdag in het oefenduel met Italië op als interim-trainer. Hij neemt na het ontslag van Danny Blind de honneurs waar. "Iemand anders aanstellen voor één interland, daarmee zou je Fred Grim diskwalificeren", vindt Baan.

Wijnaldum
Na het debacle in Bulgarije zitten weinigen te wachten op de wedstrijd tegen Italië. Georginio Wijnaldum: "Ik zou niet weten waarom ik deze wedstrijd niet zou moeten spelen. Bovendien ben ik altijd van mening dat ik er moet staan in goede tijden, maar zeker ook in slechte tijden."