'Oud-speler van PSV en Ajax kan terugkeren in Eindhoven na paar jaar in Spanje'

'Oud-speler van PSV en Ajax kan terugkeren in Eindhoven na paar jaar in Spanje'

28-03-2017 10:10
7

Mink Peeters keert komende zomer mogelijk terug op de Nederlandse velden. NEC en PSV hebben interesse in de achttienjarige middenvelder, die de jeugdopleiding van Ajax in 2014 verliet voor Real Madrid, meldt Voetbal International.

Peeters zag zijn ontwikkeling in de Spaanse hoofdstad aanvankelijk stagneren door een reeks blessures. Inmiddels is de vleugelspeler een vaste waarde voor Real Madrid onder 19, waarmee hij zijn oude club Ajax in de Youth League uitschakelde. Zijn trainer is clubicoon Guti. "En die is razend enthousiast over Mink", laat vader en begeleider Geert Peeters weten aan VI.

"Guti herkent veel van zichzelf in hem", stelt Peeters senior. Mink Peeters ligt nog tot medio 2018 vast bij de Koninklijke en verwacht op korte termijn meer te horen over de plannen die de club met hem heeft. "Verlengen en doorschuiven naar het tweede elftal, verhuren of toch misschien verkopen", somt zijn vader de opties op. In dat laatste geval dingen NEC en PSV naar zijn handtekening. Peeters speelde tot 2011 in de jeugd van PSV, waarna Ajax hem oppikte.

Ook Dinamo Zagreb, Borussia Mönchengladbach en enkele Spaanse clubs, waaronder Sevilla, zitten evenwel op het vinkentouw voor Peeters. "Het liefst blijft Mink in Madrid wonen en voor Real spelen", vertelt Peeters senior. "Verder zijn alle opties open, maar de club is nu eerst aan zet."