Bonje tussen Go Ahead-spelers op training: 'Helemaal als je onderaan staat'

Bonje tussen Go Ahead-spelers op training: 'Helemaal als je onderaan staat'

28-03-2017 10:26
10

Robert Maaskant liet zich maandag tijdens zijn eerste training direct gelden bij Go Ahead Eagles. De interim-trainer eist altijd en overal scherpte van zijn spelers in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Arsenal-huurling Daniel Crowley en Norichio Nieveld namen dat iets te letterlijk. De teamgenoten kregen een discussie die uitmondde in geduw en getrek. "Dat was even bonje", legt Maaskant uit. Hij tilt niet zwaar aan het incident. "Dat is niet meer dan normaal op een trainingsveld, helemaal bij een groep die onderaan staat. Het kan niet altijd pais en vree zijn."

Maaskant probeerde maandag meteen zijn visie over te brengen. "Ik heb ze allemaal uitgelegd hoe ik erin sta. Ik wil een sfeer creëren, waarin niemand slap kan zijn. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid kennen en pakken", aldus de coach. "Het is allemaal geen hogere wiskunde", zegt hij. "De wereld verandert niet, alleen een aantal details."

"De jongens moeten elkaar helpen om het achterin klein te houden. Daar moeten we ook agressiever zijn. Eenmaal aan de bal mag het van mij directer. Het is geen schande om eens een goede crosspass te versturen. Dat heen- en weer getik, daar ben ik niet echt van", besluit Maaskant, die zondag tegen FC Twente voor het eerst op de bank zit.