'Memphis absolute grootverdiener bij Lyon: miljoeneninkomsten gelekt'

'Memphis absolute grootverdiener bij Lyon: miljoeneninkomsten gelekt'

28-03-2017 12:02
23

Memphis Depay verdient heel goed bij Olympique Lyon. De aanvaller maakte in januari een transfer van Manchester United naar het zuiden van Frankrijk en strijkt daar volgens France Football miljoenen aan inkomsten op.

Het gaat volgens dit medium om een bedrag van maar liefst 5,5 miljoen euro, dit is een totaal van zijn salaris plus andere inkomsten. Daarmee staat hij overigens bij lange na niet op de eerste plek wat betreft Ligue 1-spelers, die wordt ingenomen door Thiago Silva. De Braziliaan van Paris Saint-Germain pakt op jaarbasis 14,4 miljoen euro.

Radamel Falcao van AS Monaco is de nummer twee met 13,6 miljoen euro en het podium wordt gecompleteerd door Angel Di Maria, die eveneens bij PSG speelt. Hij krijgt jaarlijks 12,6 miljoen euro bijgeschreven. Wat wel opvallend is: acht spelers uit de top-tien zijn voetballers bij PSG. Memphis verdient overigens net iets minder dan Mario Balotelli, die een ton meer ontvangt en zijn enige ploeggenoot in de lijst: Mathieu Valbuena met 6 miljoen.