Ongelukkige timing Oranje-afscheid: 'Hopen dat fans respect hebben voor hem'

Ongelukkige timing Oranje-afscheid: 'Hopen dat fans respect hebben voor hem'

28-03-2017 15:27
16

Clarence Seedorf krijgt dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Italië zijn afscheid bij het Nederlands elftal, maar de timing daarvan is door de recente ontwikkelingen bij Oranje hoogst ongelukkig.

Verwacht wordt dat het duel met Italië in een bijzonder negatieve ambiance gespeeld wordt. Seedorf wordt bedankt door voorzitter Michael van Praag, die ongetwijfeld op een fluitconcert getrakteerd gaat worden. Afscheid nemen op een ander moment zou logisch zijn, maar de KNVB wil daar niet aan beginnen.

"Nee, we hebben niet overwogen om het uit te stellen", zegt KNVB-perschef Bas Ticheler in een reactie aan Metro. "We kunnen alleen in oefenwedstrijden afscheid nemen van spelers. In kwalificatieduels is dat door allerlei verplichtingen en protocollen niet mogelijk. Vervolgens is het dan zoeken naar een geschikte tegenstander. Voor een speler als Seedorf zoek je een mooie tegenstander, zoals Italië. Clarence komt ook met genodigden, dus dit stel je niet zomaar even uit. Laten we hopen dat de fans respect hebben voor de grootsheid van Clarence Seedorf."

Onder meer Louis van Gaal en Fabio Capello zijn op uitnodiging van Seedorf aanwezig bij het afscheid.