Update: 'Cocu mengt zich in gesprekken met succescoach AZ en De Jong'

Update: 'Cocu mengt zich in gesprekken met succescoach AZ en De Jong'

05-04-2017 12:45
10

Jean-Paul de Jong gaat mogelijk aan de slag bij PSV. De Eindhovenaren zien in de huidige assistent-trainer van FC Utrecht een kandidaat om het beloftenteam in de Jupiler League te leiden.

Dat meldt Voetbal International. PSV is nog op zoek naar een trainer voor het tweede elftal omdat de huidige coach Pascal Jansen volgend seizoen hoofd jeugdopleiding wordt. De Jong was in het verleden hoofdtrainer van FC Eindhoven en werd in zijn tweede seizoen trainer van het jaar in de Jupiler League. Nu is hij de rechterhand van Erik ten Hag bij de club waar hij jarenlang voetbalde, FC Utrecht.

Wedden

Meer odds

De Jong heeft nog een contract van ruim twee jaar bij Utrecht, maar zou volgens VI graag weer zelf een team onder zijn hoede willen hebben. Eerder was hij in beeld bij NAC Breda, dat na de afwijzing van De Jong voor Stijn Vreven koos als opvolger van Marinus Dijkhuizen.

Update 29/3 14:45: PSV heeft behalve Jean-Paul de Jong ook Dennis Haar op het lijstje staan als nieuwe trainer van Jong PSV. De 40-jarige Martin Haar is assistent van John van den Brom in Alkmaar en heeft een nieuwe aanbieding van AZ op zak, maar toch wil PSV Haar naar De Herdgang proberen te lokken. Haar staat te bekend als een talentvolle trainer en staat volgens ingewijden in Alkmaar niet alleen bij PSV in de belangstelling.

Update 5/4 12.45: Zowel Phillip Cocu als de clubleiding is in gesprek met Dennis Haar en Jean-Paul de Jong over de trainersvacature bij de beloften. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De hoofdcoach van PSV wil ook gesprekken voeren met de kandidaten, alvorens een beslissing wordt genomen over wie de nieuwe trainer van Jong PSV wordt.