De Ligt heeft oud-Ajacied als personal coach: 'Zelfs voor Messi verbeterpunten'

De Ligt heeft oud-Ajacied als personal coach: 'Zelfs voor Messi verbeterpunten'

28-03-2017 17:24
10

Matthijs de Ligt heeft al meer dan twee jaar een personal coach en adviseur waarmee hij vaak van gedachten wisselt. Oud-Ajacied Barry Hulshoff heeft zich over de zeventienjarige verdediger van Ajax ontfermt.

Eerst stond De Ligt nog wel eens op het trainingsveld met de oud-verdediger, inmiddels blijft het vooral bij praatsessies. "De gesprekken gaan meestal over mijn persoonlijke ontwikkeling en recente spelsituaties, maar vervolgens vertelt Barry al snel verhalen over vroeger", zegt De Ligt in gesprek met Voetbal Inside. "Hartstikke leuk en interessant vind ik dat. Wie is er nou niet benieuwd naar de mening van iemand als Barry Hulshoff?"

Door de gesprekken met Hulshoff blijft De Ligt, veelbesproken na zijn Oranje-debuut tegen Bulgarije, kritisch op zijn spel. "Nee, Barry is niet zo snel tevreden en dat vind ik alleen maar goed. Er is altijd wel iets te verbeteren wanneer je, zoals ik, zo ver mogelijk wil komen. Niemand is perfect, dus je mag nooit tevreden zijn. De perfecte voetballer bestaat niet. Zelfs Messi heeft wel eens een minder seizoen. Zelfs voor Messi, zelfs voor de beste speler ter wereld, zijn er verbeterpunten. Of je nou 33 bent of 17, je kan elke dag bijleren", aldus De Ligt.