Koeman smijt Oranje-deur nogmaals dicht: Ze hebben hun kans gehad

Koeman smijt Oranje-deur nogmaals dicht: "Ze hebben hun kans gehad"

28-03-2017 18:10
20

Ronald Koeman smijt de deur naar het Nederlands elftal nog een keer dicht. De Everton-manager was in 2014 dicht bij een move naar Zeist, maar de KNVB koos voor Guus Hiddink en later Danny Blind.

Het gaat in de nasleep van de ontluisterende nederlaag in Bulgarije haast nergens anders over: wie wordt de nieuwe bondscoach van Oranje? Koeman in elk geval niet. "Iemand appte me met de vraag of ik beschikbaar was. Wat denk je zelf?, antwoordde ik", laat hij weten aan Voetbal International. "Wat moet ik er ook op zeggen? Ik werk heel prettig bij Everton aan een mooi project waar we pas mee begonnen zijn."

Koeman koestert geen wrok richting de KNVB, ook al werd hij in 2014 gepasseerd na drie succesvolle seizoenen bij Feyenoord. "Ze hebben hun kans gehad", is hij duidelijk. "Nu zijn we twee bondscoaches en een paar assistenten verder. En kijk waar we staan met ons voetbal."

Koeman heeft geen idee wie het stokje dan wel moet oppakken. De ene na de andere naam passeert de laatste dagen de revue. "Ik waag me niet aan namen, maar het lijkt me duidelijk dat het iemand moet zijn die z'n sporen heeft verdiend, een coach met een grote staat van dienst en veel ervaring. Het is namelijk een hele klus."