'Ik verwacht zeker niet dat er acht of negen spelers het eerste van Oranje halen'

'Ik verwacht zeker niet dat er acht of negen spelers het eerste van Oranje halen'

28-03-2017 21:25
6

Het Nederlands elftal onder 19 jaar kwalificeerde zich dinsdagavond voor het EK, maar volgens scout Sjaak van den Helder zijn de spelers in het beloftenelftal niet de spelers die op het WK 2022 te bewonderen zijn met het grote Oranje.

"Dat zullen er niet veel zijn. Absoluut niet", zegt de scout van Celtic tegenover de NOS. "Er zijn er twee of drie met potentie, maar ik verwacht zeker niet dat er acht of negen spelers het eerste elftal gaan halen." Van den Helder legt uit waar de schoen wringt. "Het Nederlands elftal zit een beetje in de problemen. Het is ontstaan doordat er te weinig aandacht besteed is aan dingen die door iedereen worden benoemd: de fysieke gesteldheid en mentaliteit van de spelers."

Bondscoach van Oranje onder 19, Maarten Stekelenburg, denkt dat het debuut van Matthijs de Ligt bij het grote Oranje laat zien dat zijn spelers nog grote stappen moeten zetten. "Hij heeft dit jaar nog in dit elftal gespeeld. Van dat soort spelers verwacht je veel, maar je ziet dat de stap naar het hoogste niveau wel groot is."