'Van Gaal ziet rol als KNVB-baas zitten en trekt agenda voor afspraak'

'Van Gaal ziet rol als KNVB-baas zitten en trekt agenda voor afspraak'

28-03-2017 21:45
31

Louis van Gaal is bereid om een bestuursrol bij de KNVB in overweging te nemen. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond. De oud-bondscoach is in de Arena tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Italië.

Van Gaal is in Amsterdam op uitnodiging van Clarence Seedorf, maar grijpt het bezoek ook aan om te praten met de KNVB. Hij heeft volgens het AD een eerste stap gezet voor een afspraak met directeur Jean-Paul Decossaux. Van Gaal is in beeld om bestuursvoorzitter te worden bij de voetbalbond, die dringend behoefte heeft aan een sterke man. De 65-jarige Amsterdammer ziet zo'n rol wel zitten.

Wedden

Meer odds

Na het geruchtmakende ontslag van Danny Blind werd Van Gaal ook hardnekkig in verband gebracht met het bondscoachschap. Hij heeft echter voor zichzelf besloten dat hij niet voor de derde keer op de bank gaat zitten bij Oranje. Het WK van 2014, toen hij zijn ploeg naar de derde plek leidde in Brazilië, ziet hij als mooie afsluiting. Van Gaal kan als bestuursvoorzitter de hoogste functie krijgen in het nieuwe organisatiemodel van de KNVB.