Zweden waarschuwt Oranje met comeback tegen Portugal, Spanje klopt Frankrijk

28-03-2017 22:57
2

Europees kampioen Portugal heeft in een oefeninterland een comfortabele voorsprong uit handen gegeven tegen Zweden (2-3), dat in de WK-kwalificatie een van de concurrenten in de groep is. Frankrijk, eveneens een Oranje-tegenstander, verloor van Spanje (0-2).

Portugal is bezig aan een goede kwalificatiereeks, waarin het nog wel een achterstand van drie punten moet zien goed te maken op Zwitserland. De ploeg begon tegen Zweden uitstekend en stond al binnen 34 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Vedette Cristiano Ronaldo opende de score, waarna Andreas Granqvist (oud-FC Groningen) met een eigen goal de marge verdubbelde. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Portugezen, maar in de tweede helft kantelde het duel volledig.

Viktor Claesson poetste met twee treffers de achterstand weg, waarna een eigen doelpunt van Joao Cancelo in blessuretijd zelfs de zege opleverde voor Zweden. De Scandinaviërs tankten daarmee vertrouwen voor het restant van de WK-kwalificatie, waarin het Oranje onder zich moet zien te houden.

Frankrijk, dat ongenaakbaar aan kop staat in Groep A, liet zich in Parijs verrassen door Spanje. De bezoekers maakten het verschil pas na rust. Eerst benutte David Silva na 67 minuten een strafschop. Tien minuten later was Deulofeu het eindstation van een vlot lopende aanval.