Robben wil met Sneijder rol in keuze voor bondscoach: Heel belangrijk

Robben wil met Sneijder rol in keuze voor bondscoach: "Heel belangrijk"

28-03-2017 23:38
36

Arjen Robben verwacht inspraak te hebben bij de keuze voor een nieuwe bondscoach. Dat zegt de Oranje-aanvoerder dinsdag na de verloren oefeninterland tegen Italië (1-2), waarin hij niet in actie kwam.

"Het is de komende tijd de grote vraag: wie wordt de nieuwe bondscoach", zegt Robben tegen FOX Sports. Hij waagt zich niet aan een voorzetje. "Ik ga absoluut geen namen noemen. Daar gaat de KNVB mee bezig. Ik heb aangegeven dat we daarin gekend willen worden. Nou, dan zullen we het wel zien."

Robben hoopt samen met een paar andere Oranje-internationals inspraak te krijgen in de aanstellingsprocedure. "Dat is voor ons als spelersgroep heel belangrijk. Met de aanvoerders, maar ook met Wesley Sneijder, hebben we het erover. Hij zit ook al veertien jaar bij het Nederlands elftal."

"We hebben met z'n allen veel ervaring, veel trainers en spelersgroepen meegemaakt. We hebben dus heel goed een idee wat nodig is", aldus Robben. "Dat zullen we met de KNVB bespreken. Zij zullen ook met mensen komen. Dat is hun taak. Hopelijk worden wij daarbij betrokken."