Recordhouder Donnarumma blinkt ook uit tegen Oranje: Ik wil Gigi bedanken

Recordhouder Donnarumma blinkt ook uit tegen Oranje: "Ik wil Gigi bedanken"

29-03-2017 00:00
16

Gianluigi Donnarumma liet tegen Oranje zien waarom elke Europese grootmacht hem wil hebben. De Italiaanse doelman (18) moest weliswaar een keer vissen, maar blonk in de tweede helft uit met een reeks uitstekende reddingen.

In de slotfase hield hij Wesley Sneijder tot twee keer toe van scoren af met een wereldsave. Het was sowieso een mooie avond voor het supertalent van AC Milan, die zich de jongste doelman van Italië ooit mag noemen. "Ik wil Gigi Buffon bedanken voor het advies dat hij me heeft gegeven op de training en voor de wedstrijd", aldus Donnarumma tegen Rai Sport.

Wedden

Meer odds

"Ik ben heel blij met deze avond en met het verloop van de wedstrijd. Na de openingstreffer van Nederland herpakten we ons snel, gingen we spelen zoals we kunnen en beseften we dat het gewoon pech was. De snelle 1-1 was wat dat betreft een beloning."

Donnarumma, die al twee interlands keepte maar in de Arena voor het eerst in de basis stond, is dolgelukkig. "Buffon vertelde me dat ik gewoon moest relaxen, moest doen wat ik normaal ook doe. Ik ben zo trots om hier te zijn. Ik werk elke week hard om mezelf te verbeteren, omdat je nooit uitgeleerd bent. Ik neem al het advies op als een spons."