Creatieve Brands gaat in gesprek met Europese topclubs: 'Kan interessant zijn'

Creatieve Brands gaat in gesprek met Europese topclubs: 'Kan interessant zijn'

29-03-2017 07:05
17

PSV heeft met meerdere clubs uit de absolute Europese top gesproken over het samen aantrekken van spelers. Op die manier wil de Brabantse grootmacht blijven concurreren met de absolute top. Technisch manager Marcel Brands vertelt dat in een interview met Voetbal International. 

Volgens Brands kan PSV maximaal zo'n zeven miljoen euro neerleggen voor een speler. Clubs als Chelsea en Manchester City lachen om een dergelijk bedrag. "Zij kopen breedte-investeringen voor ons bestedingsmaximum. Zij schrikken er niet van om dertig tot veertig miljoen uit te lenen. Daar hebben wij last van. Zinchenko hadden wij zelf ook gezien. Hem hadden wij graag gekocht. Maar City telt gewoon zeven miljoen neer."

Brands en zijn werkgever hebben daarom een plannetje. "Grote clubs worstelen met een overschot aan spelers. Het aanbod huurspelers is enorm groot. Wij willen best een paar spelers huren, maar geen vier of vijf. Samen investeren kan dan voor beide partijen interessant zijn."

PSV zou in samenwerking met grote clubs een speler kunnen afschaffen, om deze vervolgens één of twee jaar in Eindhoven te stallen. "Bijvoorbeeld. We kijken of we creatieve allianties kunnen aangaan. De laatste tijd heb ik hierover veel gesproken met clubs die beschikken over een groot netwerk."