Verbijsterde Verbeek: 'In Engeland lachen ze Klaassen uit. Hardop'

Verbijsterde Verbeek: 'In Engeland lachen ze Klaassen uit. Hardop'

29-03-2017 09:06
40

Gertjan Verbeek is fel tegenstander van het plan om de Eredivisie in te krimpen. De trainer van VfL Bochum vindt juist dat voetballers uit de Nederlandse competitie méér wedstrijden moeten gaan spelen. 

"Dat betekent meer inhoud en meer weerbaarheid voor de spelers. Kijk nu eens om je heen: in alle grote voetballanden worden veel wedstrijden gespeeld. Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk hebben een competitie met twintig clubs. Duitsland heeft jaarlijks alleen al zeven clubs in het Europese voetbal, waarvan de meeste ook nog eens overwinteren", steekt Verbeek van wal in Voetbal International. 

"En wat gebeurt er in Nederland? Davy Klaassen klaagde dat de KNVB de wedstrijd tegen FC Groningen niet van zondag naar maandag had verplaatst omdat Ajax donderdags ook al Europees had gespeeld. In Engeland lachen ze hem uit. Hardop."

"Georginio Wijnaldum zei recent niet voor niets dat er in het buitenland veel harder wordt getraind en dat hij ook nog eens wedstrijden op een hoger niveau en onder een veel hogere intensiteit moet spelen", vervolgt de oefenmeester. "Wij zijn alleen maar aan het pamperen. En dat gaan we wéér doen door de Eredivisie in te krimpen. Maar Ajax, PSV en Feyenoord moeten niet gepamperd worden, die moeten aan de bak. Iedere week twee keer."