De Boer stelt groot verschil tussen Ajax en Feyenoord vast: 'Niet zo afhankelijk'

De Boer stelt groot verschil tussen Ajax en Feyenoord vast: 'Niet zo afhankelijk'

29-03-2017 09:24
25

Ongeacht het resultaat tijdens de Klassieker van aanstaande zondag weet Ronald de Boer het zeker: Feyenoord wordt kampioen van Nederland. Dat vertelt de analist in De Telegraaf. 

Met een voorsprong van zes punten op nummer twee Ajax leeft Feyenoord toe naar speelronde 28 in de Eredivisie. "Feyenoord heeft een ideale uitgangspositie. Een gelijkspel zal voor hen voelen als een overwinning", weet De Boer. "Ik denk dat ze het heel compact neer gaan zetten en gaan proberen te profiteren van een foutje in de opbouw bij Ajax."

Wedden

Meer odds

"Zelfs als Ajax zou winnen, denk ik dat de titelstrijd beslist is. Het gat is te groot", voegt de oud-international daar aan toe. "Ajax moet ook nog naar PSV. Dit zie ik Feyenoord niet meer weggeven." De Boer vindt de Rotterdamse defensie een stuk stabieler dan die van Ajax. En hij ziet nog een verschil. 

"Feyenoord is in aanvallend opzicht niet zo afhankelijk is van één of twee spelers. Bij Ajax moet het toch vooral van Dolberg en Klaassen afkomen, terwijl je bij Feyenoord behalve Jörgensen veel spelers hebt die gemakkelijk scoren. Als de een het een keer niet heeft, dan staat er een ander op. Dat is een grote kwaliteit van Feyenoord dit seizoen."