Stevens schetst 'perfecte' oplossing mét Van Gaal: Dat zou een top-trio zijn

Stevens schetst 'perfecte' oplossing mét Van Gaal: "Dat zou een top-trio zijn"

29-03-2017 10:22
13

Huub Stevens denkt dat de KNVB er goed aan doet wanneer het Jürgen Klinsmann aanstelt als nieuwe bondscoach. Dat zegt de Nederlandse trainer in gesprek met BILD.

Klinsmann werd in de voorbije dagen al vaker genoemd als optie voor de vrijgekomen vacature. "Jürgen heeft bewezen dat hij als trainer op de korte en de lange termijn succes kan hebben. Ik zie het wel zitten met Klinsmann", zegt Stevens. "Hij heeft echter wel twee mannen naast zich nodig. Omdat Jürgen het Nederlandse voetbal niet zo goed kent, zou Louis van Gaal als sportief directeur en Hans van Breukelen als algemeen directeur perfect zijn. Dat zou een top-trio zijn."

Maar ook daarmee wordt de kern van het probleem van het Nederlandse voetbal niet opgelost, vindt Stevens. "Die zitten dieper. We hebben een goede opleiding en vele talenten, maar die geven vaak te snel op en durven zichzelf geen pijn te doen. Ze snappen niet dat je sterker wordt van teleurstellingen. Wanneer ik onze jeugdteams vergelijk met die in Duitsland, dan zijn de Duitse ploegen qua instelling en fysiek sterker. De wil om te winnen is vele malen groter dan bij de Nederlandse teams."