Update: 'Nog geen witte rook in Amsterdam: Klassieker-speeltijd twijfelachtig'

Update: 'Nog geen witte rook in Amsterdam: Klassieker-speeltijd twijfelachtig'

30-03-2017 18:30
35

Ajax doet er alles aan om Kasper Dolberg fit te krijgen voor de Klassieker van zondag. De Deense spits kampt sinds een aantal weken met een bovenbeenblessure.

Daardoor miste hij al de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-1) en was hij ook niet inzetbaar in de interlandperiode voor Denemarken. Ajax heeft de hoop echter niet opgegeven en wil hem klaarstomen voor de cruciale wedstrijd tegen Feyenoord, meldt het Algemeen Dagblad. Waar andere spelers vrij waren, werkte Dolberg de afgelopen dagen intensief aan zijn herstel.

Ajax had liever gezien dat Dolberg vorige week helemaal niet was afgereisd naar Denemarken, maar de medische staf van de nationale ploeg wilde graag met eigen ogen kijken hoe geblesseerd Dolberg was. Toen geconcludeerd werd dat hij inderdaad niet kon spelen, vloog Dolberg terug naar Amsterdam.

Tijdens de eerste Klassieker van dit seizoen (1-1) maakte Dolberg het enige Ajax-doelpunt. Opvallend is dat dat vooralsnog zijn enige uitdoelpunt in de Eredivisie is. In competitieverband maakte hij verder al zijn goals in de Arena.

Update 30/3 18.30: Het is al donderdag, maar nog steeds is er veel onduidelijkheid over het wel of niet meespelen van Kasper Dolberg in de Klassieker. Volgens het Algemeen Dagblad 'zal het erom spannen'. De spits heeft niet met de groep mee kunnen trainen omdat de selectie vrij was, maar werkte wel individueel hard aan zijn herstel. Dolberg heeft nog twee kansen om te laten zien dat hij fit genoeg is: vrijdag op de groepstraining en zaterdag op de afsluitende training.