Verbeek weet beste kandidaat bondscoachschap: 'Hij is een visionair'

Verbeek weet beste kandidaat bondscoachschap: 'Hij is een visionair'

29-03-2017 12:51
15

Ook Gertjan Verbeek heeft zich gemengd in de discussie over de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Volgens Verbeek is eigenlijk alleen Louis van Gaal een serieuze optie. Volgens de trainer van VfL Bochum moet de KNVB er dan ook alles aan doen om de toptrainer binnen boord te krijgen.

"Je moet niet alleen een bondscoach halen, maar ook iemand die orde op zaken stelt in Zeist. Het gaat om ons cultureel erfgoed", verklaart Verbeek bij FOX Sports. "Het gaat om het Nederlandse voetbal. Er is maar één iemand de kar kan trekken en dat is Louis van Gaal, een visionair."

Volgens Verbeek wil Van Gaal, "als hij een paar jaar de tijd krijgt", zich ook wel opwerpen voor een derde bondscoachschap. In ieder geval ziet de oud-trainer van Heracles, Feyenoord en Heerenveen het absoluut niet zitten om een buitenlandse trainer te halen voor de functie. Daarmee reageerde hij op uitlatingen van Huub Stevens, die eerder Jürgen Klinsmann aanwees als eventuele opvolger van de ontslagen Danny Blind.

In ieder geval lijkt Verbeek het oordeel van technisch directeur Hans van Breukelen alles behalve serieus te nemen: "Wat heeft hij tot dusver laten zien? Als Van Breukelen niet betrapt kan worden op ook maar iets goeds in zijn tijd bij KNVB, dan ligt hij er ook uit, dus de clubs zijn nu bepalend.”