'Blind hield mij in de gaten, maar hij koos toch voor spelers uit Eredivisie'

'Blind hield mij in de gaten, maar hij koos toch voor spelers uit Eredivisie'

29-03-2017 16:58
12

Mogelijk dat het vertrek van bondscoach Danny Blind ook deuren naar Oranje opent voor Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck. De 26-jarige stopper was onlangs bijzonder kritisch op het selectiebeleid en stelde dat de Belgische competitie over het hoofd wordt gezien.

Hij doelde daarmee vooral op zijn landgenoten Stefano Denswil en Ruud Vormer bij Club Brugge. "Danny Blind is er nu niet meer, maar ik heb wel gehoord dat hij mij in de gaten hield", zegt Nuytinck nu in gesprek met VTM. Hij maakt zijn punt nog eens: "Toch koos hij voor spelers uit de Nederlandse competitie. Er wordt vanuit Nederland dus minder gekeken naar het Belgische voetbal, waardoor je minder kans hebt om erbij te zijn."

Door zijn goede en stabiele spel bij Anderlecht zit er na vijf jaar in Brussel mogelijk een transfer in de pijplijn voor Nuytinck. Zelf is hij daar niet mee bezig. "Ik heb de voorbije jaren geleerd dat je niet kan plannen. Ik kan niet zeggen waar ik volgend jaar speel. Ik heb nog een contract bij Anderlecht en voel me hier ook goed. Mijn enige focus is het kampioenschap – dit jaar afmaken bij Anderlecht en prijzen pakken", aldus de oud-verdediger van NEC.