'KNVB onderneemt direct actie en sprak woensdag al met Van Gaal'

'KNVB onderneemt direct actie en sprak woensdag al met Van Gaal'

29-03-2017 21:57
15

KNVB is allerminst voorzichtig van start gegaan met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Woensdag zijn er al oriënterende gesprekken gevoerd met Louis van Gaal over zijn potentiële rol bij de voetbalbond.

Dat meldt de NOS. Van Gaal is een van de kandidaten die in beeld is als bondscoach bij de KNVB, al blijft het de vraag of de trainer zelf trek heeft in een derde termijn als eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg. Van Gaal staat mogelijk wel open voor een andere, bestuurlijke rol binnen de voetbalbond. Volgens Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB en momenteel de hoogste in rang bij de bond, hebben er woensdag al gesprekken plaatsgevonden.

Overigens is het nog hoogst onzeker dat Decossaux zelf aanblijft in zijn huidige functie. Iedere bestuurlijke functie, van die van technisch directeur Hans van Breukelen tot die van bondsvoorzitter Michael van Praag staat ter discussie. De KNVB wil een nieuwe organisatie, met een bestuursvoorzitter als leidinggevende. Van Gaal is in beeld om die functie te bekleden.