De Boer tipt Bosz voorafgaand aan klassieker: 'Je moet hem uit de luwte houden'

De Boer tipt Bosz voorafgaand aan klassieker: 'Je moet hem uit de luwte houden'

29-03-2017 22:20
21

Ronald de Boer verwacht dat Ajax er met de drie punten vandoor gaat, zondag tegen Feyenoord. De Amsterdammers winnen van een 'agressief en compact' Feyenoord, maar dan is er 'alsnog niets aan de hand voor de Rotterdammers', voorspelt De Boer in gesprek met Voetbal International.

"Ajax moet zelf dan ook nog alles winnen: ze moeten ook nog naar PSV. Het is daarnaast ook niet zo dat Ajax fantastisch speelt…", vervolgt De Boer, die denkt dat de Feyenoord-selectie binnen afzienbare tijd op de Coolsingel de kampioenschap boven hun hoofd kan houden. "Ze gaan dit niet weggeven, dat is voor 99 procent zeker. Ik zou nu mijn geld op Feyenoord zetten."

Wedden

Meer odds

Erg onder de indruk van het spel van Feyenoord is De Boer niet. "Goed voetbal is het niet, laten we eerlijk zijn. Maar het is wel effectief. Ze staan er als groep: dat is belangrijk. Ze gaan er als groep voor, ook al gaat het minder", aldus De Boer. Ajacied Matthijs de Ligt kende een dramatisch Oranje-debuut tegen Bulgarije. De Boer denkt dat de verdediger in de kraker naast trainer Peter Bosz op de bank plaatsneemt.

"Matthijs heeft natuurlijk een knauw gekregen. Davinson Sanchez en Nick Viergever kunnen gewoon spelen, die keuze lijkt me dan ook niet zo moeilijk", aldus De Boer, die zegt dat een mindere wedstrijd geen ramp is voor de pas zeventienjarige mandekker. "Het hoort erbij, hij wordt er uiteindelijk alleen maar sterker van. Je moet hem nu wel uit de luwte houden."