'De komst van Bosz is goed voor me geweest. Hij heeft vertrouwen in me'

'De komst van Bosz is goed voor me geweest. Hij heeft vertrouwen in me'

30-03-2017 08:14
7

Nick Viergever is een van de meest constante Ajacieden dit seizoen. De verdediger van Ajax werd zelfs opgeroepen voor het Nederlands elftal. Hij heeft het te danken aan Peter Bosz, die hem het vertrouwen geeft in de Amsterdamse defensie.

De komst van Bosz is goed voor me geweest", vertelt Viergever in gesprek met NUSport. "Hij heeft vertrouwen in me en zijn opvattingen over het spel staan dicht bij de manier waarop ik het voetbal wil beleven. Ik wil vooruit verdedigen en altijd het spel maken, zoals we bij Ajax laten zien. Daar geniet ik van."

Viergever mocht invallen tegen Italië. "Door die invalbeurt heb ik de week bij Oranje met een goed gevoel afgesloten. Het was door het ontslag van bondscoach Danny Blind een moeilijke week met een hoop commotie. We wilden tegen Italië een goede wedstrijd neerzetten als revanche en dat is blij vlagen gelukt. Helaas hebben we geen goed resultaat neer kunnen zetten. Dat had mijn rentree mooier gemaakt. Nu is de focus weer op Ajax. Zondag tegen Feyenoord moet het gebeuren."