Feyenoord zonder Vilhena in Klassieker: drie duels, één voorwaardelijk

Feyenoord zonder Vilhena in Klassieker: drie duels, één voorwaardelijk

30-03-2017 10:17
119

Tonny Vilhena doet zondag definitief niet mee in de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De beroepscommissie van de KNVB houdt gedeeltelijk vast aan de schorsing van de Oranje-international.

Dat betekent dat Vilhena voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk is geschorst. Hij krijgt de straf voor de elleboog die hij uitdeelde aan Mathias Pogba in de verloren derby van Feyenoord tegen Sparta. Scheidsrechter Danny Makkelie zag het incident niet, waardoor Vilhena op basis van tv-beelden vervolgd kon worden.

Wat volgde was een ware soap, die Vilhena tot twee keer toe in Zeist bracht aan de zijde van huisjurist Joris van Benthem. De aanklager verzwaarde ook twee keer de straf. Van drie duels waarvan één voorwaardelijk, naar vier duels waarvan één voorwaardelijk, naar vier duels onvoorwaardelijk.

Feyenoord en Vilhena leken woensdagavond nog een laatste strohalm te pakken dankzij Makkelie. De arbiter zei dat hij geel - en niet rood - had gegeven als hij de elleboog van Vilhena had gezien. De beroepscommissie blijkt daar echter ongevoelig voor.

De schorsing van Vilhena gaat met onmiddellijke ingang in. Hij mist de competitiewedstrijden tegen Ajax en Go Ahead Eagles. Tegen AZ en sc Heerenveen mocht hij hangende het onderzoek nog wel meedoen.