Ik geniet ook van Toornstra en Jörgensen, die beter is dan Dolberg

"Ik geniet ook van Toornstra en Jörgensen, die beter is dan Dolberg"

30-03-2017 09:59
27

Oud-Feyenoorder David Connolly ziet Feyenoord sowieso de titel pakken in Nederland. Er valt hem meer op. Als analist van Sky Sports ziet hij geregeld Eredivisie-voetbal en dus ook spelers als Rick Karsdorp, Kasper Dolberg en Matthijs de Ligt.

"Ik kan genieten van de eigen jeugd, zoals Rick Karsdorp en Tonny Vilhena", begint Connolly in De Telegraaf. "Die eerste doet me denken aan Emerton in ons elftal van toen. Ook een rechtsback die aanvallend is ingesteld. Emerton could run all day! En dat kan Karsdorp ook."

"Maar ik geniet ook van Jens Toornstra en Nicolai Jörgensen, die beter is dan Kasper Dolberg. In het begin was ik nieuwsgierig naar het grote talent Dolberg. Maar Jörgensen staat er niet alleen om te kaatsen, hij voetbalt mee en staat aan het eind van elke aanval", aldus de voormalig speler van Feyenoord.

Connolly heeft het tot slot over De Ligt, die het traject van Christian Eriksen moet volgen. Hij ging na 160 duels voor Ajax pas naar Tottenham Hotspur. "Kijk naar Matthijs de Ligt, laat die nu eerst eens 200 wedstrijden voor Ajax spelen. Daar heeft hij zes jaar voor. Dan is hij op z'n 23e misschien klaar voor groter werk."